Üniversiteler ve diğer araştırma kurumlarında yürütülen bilimsel faaliyetleri desteklemek amacıyla kurulmuş olan Yükseköğretim Kurulu Yayın ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı, 1987 yılından beri Üniversitelerimizde lisansüstü düzeyde hazırlanan tezleri Ulusal Tez Merkezi bünyesinde toplayarak araştırma hizmetine sunmaktadır. Bu hizmetlerin çağın gereğine uygun olarak yerine getirilebilmesi; üniversiteler ile yürütülecek güçlü bir işbirliğine bağlıdır.

 

    Bilimsel çalışmalarda tekrarların önlenmesi bakımından, yazılma süreci devam eden tezlerin de bilim ve araştırma çevrelerine duyurulmasının yararlı olacağı düşüncesinden hareketle; Tez Otomasyon Sisteminde "Hazırlanmakta Olan Tezler" de ayrıca belirtilmiştir. 18.06.2018 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan "Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması, Düzenlenmesi ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge" nin İkinci Bölümü'nde Madde 4- (i) "Tez önerisi kabul edilen öğrenci, Tez Otomasyon Sistemine üye girişi yaparak Tez Veri Giriş Formunu doldurur (Ek- 1 )" Hükmü yer almaktadır.

 

    Yapılan incelemelerde ve lisansüstü eğitim öğrencileri ile araştırmacılardan gelen geri dönüşlerde bazı öğrencilerin Tez Üst Veri Giriş formlarını zamanında doldurmadığı görülmektedir. Bu çalışmadan beklenen faydanın elde edilebilmesi; Tez Konusu Önerisi onaylanan lisansüstü öğrencilerin tezleri ile ilgili bilgileri gecikmeden YÖK Tez Otomasyon Sistemine girmelerine bağlıdır.

 

 Bîlgilerinizi ve Tez Konusu Önerisi Enstitü Yönetim Kurulu tarafından onaylanan öğrencilerin (https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/giris.jsp) adresinde bulunan "Tez Üst Veri Giriş Formunu" gecikmeden doldurmaları gerekmektedir..