• 0342 360 12 00

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KAYIT İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER

(Doktora, Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans II.Öğretim, Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans)

Online Başvuru Tarihleri                                                                                                       : 27.7.2020-15.9.2020 (23:59’a kadar)

Değerlendirme Sonuçlarının ana bilim dalları tarafından enstitüye gönderilmesi    : 18.9.2020

Değerlendirme Sonuçlarının Enstitü tarafından ilan edilmesi                                         : 22.9.2020

Asil olarak kayıt hakkı kazanan adayların kesin Kayıtları                                                  : 23-25 Eylül 2020

Yedek olarak kayıt hakkı kazanan adayların kesin Kayıtları                                             : 28-29 Eylül 2020

2020-2021 öğretim yılı güz dönemi ders kayıtları                                                              : 28.9.2020-2.10.2020

NOT:

1) Bu tarihler Doktora, Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans II.Öğretim, Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarının tamamı için geçerlidir.

2) Tezsiz Yüksek Lisans II.Öğretim ve Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına öğrenci alımlarında sadece lisans diploması not ortalamasına bakılacaktır.

3)  a) Tezli Yüksek Lisans Programlarına öğrenci alımlarında mülakat/yazılı, sözlü sınavı yapılmayacaktır. ALES’in  %60’ı, lisans diploma notunun %40’ı alınacaktır.

b) Doktora Programına öğrenci alımlarında mülakat/yazılı, sözlü sınavı yapılmayacaktır. ALES’in %50’si, Yüksek Lisans diploma notunun %40’ı alınarak değerlendirmeler yapılacaktır.

c) Öğrenci alımlarında dil puanı şartı olan ana bilim dallarında dil şartını sağlamayan öğrencilerin başvuruları da kabul edilecek ve değerlendirmeye alınacaktır.

d) Kayıt için bilim dallarındaki dil şartı devam etmektedir. Ancak yabancı dil puanına ilişkin belgeyi ÖSYM'nin 27 Eylül 2020 tarihli YDS sınav sonucunu açıklamasından itibaren 5 gün içinde mesai bitimine kadar enstitümüze ibraz etmesi gerekmektedir. Bu belgeyi belirlenen tarihe kadar ibraz etmeyenlerin kayıt şartlarını sağlamadığından kayıt işlemleri iptal edilecektir.